عوامل موثر بر انتخاب یونولیت مناسب سقفی

نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ در دسته مصالح ساختمانی
عوامل موثر بر انتخاب یونولیت مناسب سقفی
عوامل موثر بر انتخاب یونولیت مناسب سقفی
نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ 1403/02/19 در دسته مصالح ساختمانی
ثبت درخواست فوم سقفی | یونولیت در سنندج در سامانه خدمات آنلاین نوژا

نقش یونولیت سقفی در صنعت ساخت و ساز مسکونی

 

یونولیت یکی از مصالحی است که امروزه در ساختمان‌سازی مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از یونولیت در ترکیب مصالح ساختمانی مزایای متعددی دارد که باعث شده تا جایگزین مناسبی برای مصالح قدیمی نظیر بلوک و آجر باشد.

 

یکی از کاربردهای اصلی یونولیت، استفاده از آن در سقف‌های تیرچه‌ای است. یونولیت‌های سقفی به دلیل داشتن ابعاد بزرگ و وزن کم، می‌توانند ضخامت بالایی را برای عایق‌بندی صوتی و حرارتی فراهم کنند. همچنین استفاده از یونولیت سقفی به دلیل نیاز به کمترین مقدار بتن، موجب کاهش هزینه‌های ساختمان می‌شود.

 

یونولیت دیواری نیز به دلیل داشتن وزن کم و استحکام بالا، می‌تواند جایگزین مناسبی برای بلوک و آجر در ساخت دیوارهای خارجی و داخلی باشد. این مصالح همچنین در ساخت دیوارهای متخلخل که برای عبور تاسیسات مورد نیاز است، کاربرد زیادی دارند.

 

به طور کلی می‌توان گفت که یونولیت به دلیل ویژگی‌های برتر ساختمانی، صرفه‌جویی در هزینه‌ها و سرعت بالای اجرا، نقش مهمی را در توسعه صنعت ساخت و ساز مسکونی ایفا کرده است. استفاده از این مصالح جدید در آینده نیز گسترش بیشتری خواهد داشت.

 

یونولیت علاوه بر استفاده در ساخت و ساز، در صنایع مختلف دیگری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

- صنایع خودروسازی: یونولیت در ساخت بدنه خودروها به عنوان یک عایق صوتی و حرارتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 

- بسته‌بندی: یونولیت برای تولید انواع جعبه‌ها و بسته‌های عایق بندی شده مصرف می‌شود.

 

- صنایع الکترونیک: در ساخت لوازم الکترونیکی نظیر موبایل، لپ‌تاپ و... از یونولیت به عنوان عایق استفاده می‌شود.

 

- صنایع تجهیزات: مانند عایق‌بندی لوله‌ها و تجهیزات صنعتی.

 

- ساخت گلخانه‌ها: برای عایق‌بندی گلخانه‌ها و جلوگیری از فرار حرارت.

 

با توجه به کاربردهای فراوان، یونولیت در آینده نقش مهم‌تری در صنایع گوناگون خواهد داشت.

 

 

دانسیته یونولیت

 

دانسیته یا چگالی یکی از خواص مهم یونولیت است که تعیین کننده عملکرد و کیفیت آن می‌باشد. دانسیته بیانگر میزان جرم یونولیت در هر حجم (معمولا در هر متر مکعب) می‌باشد. 

 

یونولیت‌ها بر اساس دانسیته متفاوت تولید می‌شوند و بر حسب کاربرد مورد نظر، از یونولیت با دانسیته مناسب استفاده می‌گردد. به طور کلی یونولیت‌ها را می‌توان به سه دسته زیر تقسیم کرد:

 

- یونولیت‌های سبک: دانسیته 15-30 کیلوگرم بر متر مکعب که عمدتا در عایق‌های حرارتی و صوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

- یونولیت‌های متوسط: دانسیته 30-60 کیلوگرم بر متر مکعب که عمدتا در ساختمان‌سازی مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.  

 

- یونولیت‌های سنگین: دانسیته بیش از 60 کیلوگرم بر متر مکعب که در ساخت دیوارهای نگهدارنده و سازه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

با توجه به اینکه دانسیته بر خواص و مقاومت یونولیت تاثیرگذار است، باید نوع یونولیت مورد استفاده را بر اساس دانسیته مناسب انتخاب کرد.

 

یونولیت سقفی و کاربرد اصلی آن و دانسیته معمول آن

 

یونولیت سقفی یکی از انواع یونولیت است که به طور گسترده‌ای در سقف‌های ساختمان‌های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربرد اصلی یونولیت سقفی، پر کردن فاصله میان تیرچه‌های سقف و ایجاد عایق‌بندی حرارتی و صوتی می‌باشد. این مصالح سبک وزن، استحکام مناسب و قیمت مناسبی دارند که کاربرد آن‌ها را در سقف‌سازی ترجیحی کرده است.

 

دانسیته معمول یونولیت‌های سقفی در حدود 7 تا 12 کیلوگرم بر متر مکعب می‌باشد. معمولاً یونولیت‌های سقفی با دانسیته 8 کیلوگرم بر مترمکعب بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. دانسیته بالاتر یونولیت را محکم‌تر می‌کند ولی همزمان وزن آن هم بیشتر می‌شود.

 

بنابراین یونولیت سقفی با دانسیته معمول 8 کیلوگرم بهینه‌ترین نسبت استحکام و وزن را دارد.

 

کاربرد اصلی یونولیت سقفی، پر کردن فضای بین تیرچه ها برای کاهش حجم بتن ریزی در سقف است.

 

یونولیت سقفی با داشتن وزن سبک و ابعاد مناسب، می تواند فاصله بین تیرچه ها را پر کند بدون اینکه نیاز به مقدار زیادی بتن باشد. 

 

به طور معمول استفاده از یونولیت سقفی می تواند تا 30 درصد حجم بتن مورد نیاز برای سقف را کاهش دهد. این امر باعث بهبود کیفیت عایق حرارتی و صوتی سقف و همچنین کاهش هزینه ها می شود.

 

لذا کاربرد اصلی یونولیت سقفی، پر کردن فضای بین تیرچه ها جهت کاهش حجم بتن ریزی در سقف است که یکی از مزایای استفاده از این مصالح محسوب می شود.

ثبت درخواست فوم سقفی | یونولیت در سنندج در سامانه خدمات آنلاین نوژا
ثبت درخواست در دسته مصالح ساختمانی در سامانه خدمات آنلاین نوژا
بردیا آروین
امتیاز: 3,676
بلاگر نوژا
تلفن شرکت (تایم اداری) : 09188791371 شماره پشتیبانی: 09188791371

این شرکت در تلاش است با حمایت از مهندسان بومی ضمن اشتغالزایی و بازاریابی برای تمامی تعمیرکاران و خدماتی ها نسبت به خدمت رسانی به مردم عزیزمان اقدام کند و امیدوار است که در این استارتاپ بتواند زمینه اشتغال و زندگی راحتتری را برای مردم عزیزمان فراهم کند.

آپارات نوژاتلگرام نوژااینستاگرام نوژاتوییتر نوژا